Paridea > Články

Články

O chlebu

Česká republika má v současné době jeden z nejvyspělejších pekařských trhů v Evropě, co se týče sortimentní nabídky. Při delším pobytu v zahraničí se nám nejvíce zasteskne po tradičním českém chlebu. Orientovat se v široké nabídce pekařských výrobků však pro laika není vůbec snadné. V České republice je přes 700 pekáren, které denně upečou přes milion bochníků chleba a desítky milionů běžného a jemného pečiva. Pojem „kvalita“ potravin lze chápat různě. V současné době je kvalita definována jakostními požadavky platných právních předpisů, jejichž dodržování kontroluje SZPI. Neprovádí se však žádná srovnání, zda pekařské výrobky vyráběné a prodávané v současné době jsou kvalitnější než ty, které se vyráběly a prodávaly v minulosti.

více...

Jak to s těmi pastami je?

Je zajímavé v průběhu let sledovat, jak se vyvíjí přístup k výběru zubních past. Jaké značky nás nejvíce oslovovali v roce 2000 a které nejvíce používáme v současné době? Konec tisíciletí byl dobrým důvodem zamyslet se nad tím, jak žijí lidé v České republice a společnost MEDIAN zrealizovala rozsáhlou studii, která zahrnovala právě i zubní pasty. Na přelomu 2013-14 jsme zrealizovali průzkum o zubních pastách i my. Seznamte se se zajímavými  údaji …

Závěrem se můžete dozvědět, krom faktických údajů, i velmi důležitý poznatek, jak zubní pasty ovlivňují naše zdraví!

více...

Co můžeme najít v sýru?

Slovo sýr je v zákoně jasně definovaným pojmem.  Sýr je podle legislativy mléčný výrobek vysrážený mléčnými bílkovinami působením syřidla a odděleným podílem syrovátky.

Výživová specialistka Lucie Dohnalová nás seznámí s jeho jednotlivými složkami.

více...

O sýrech holandských a jiných

Holandský sýr je pojem a měl by ho ochutnat každý. V Holandsku se jich vyrábí desítky druhů, nejznámější jsou však tři:  edam (tradiční pochoutka pojmenovaná podle města Edam), gouda (Holanďané si zvolili za národní sýr) a maasdam (nasládlý sýr s typickými „ementálskými dírami“).

více...

Kvalita ALOE VERA v zubní pastě

Naše ústa si zaslouží to nejlepší. Zubní pasta s aloe vera obsahuje výhradně rostlinu Aloe Vera Barbadensis Miller, která má prokazatelně nejvyšší účinky. Dalším důležitým ukazatelem, který ovlivňuje celkovou kvalitu produktu, je také technologie zpracování.

více...

Jak správně zacházet se sýry

Specializované obchody a lahůdkářství, kde najdete opravdu kvalitní sýry, jsou stále ještě novinkou, alespoň pro mnohé z nás. Nicméně jejich obliba stoupá a stoupá i zájem o sýry nejrůznějšího typu, které nabízejí. Málokdo ovšem ví, jak s takovými sýry zacházet.

více...

Zdraví zubů a dásní ovlivňuje zdravotní stav

Nejen lékaři, ale i léčitelé často varují, že záněty v dutině ústní mohou mít fatální následky. Švédská studie na vzorku více než 100 mužů středního věku, kteří zemřeli na náhlou srdeční příhodu, odhalila dentální infekci. Nejčastěji byl zjištěn poškozený hrot zubu periapikální lézí.

více...

Zubní pasta s aloe vera

V současné době se mnoho z nás snaží věnovat se svému zdraví. Preferujeme zdravý životní styl a přesto občas zapomínáme na odpovídající ústní hygienu. Možná proto se mnozí zapomínají i smát. Z našeho průzkumu vyplynulo, že většina z dotazovaných pravidelně navštěvuje svého zubního lékaře (92%). Na dentální hygienu však dochází pouze 23% respondentů. Jelikož testujeme zubní pastu, zajímalo nás, jak moc je pro vás důležité složení zubní pasty.  

více...

Jak poznáme kvalitu tvarohů a sýrů?

Jak by měl vypadat sýr? Jak by měl správně chutnat? Co má být uvedeno na obalech? O čem vypovídá tučnost a co skutečně vyjadřuje obsah tuku v sušině? Jaké jsou jednotlivé kategorie sýrů a jejich specifika? Brožura Sýry a tvarohy Vám dá na tyto otázky odpovědi a dozvíte se i mnoho dalších užitečných zajímavostí.

více...

Fotoreportáž z výroby - lití

Představujeme základ slévárenské výroby barevných kovů. Jak nám jeden z dlouholetých zaměstnanců řekl: „Mnoho zákazníků je překvapeno, jak složitá naše výroba je. Mnozí se domnívají, že se jedná o něco podobného sklářství. Fouknu a mám to. Práce s kovem je mnohem náročnější“.

více...

Jak poznáme kvalitu kávy?

Co všechno předchází tomu, než si můžeme vychutnat svůj šálek kávy? Odkud káva přichází, jak se pěstuje, jak se zpracovává a jak si kávu nejlépe připravit? Brožura Svět kávy by Vám měla na tyto otázky odpovědět.

více...

Dětičky, co nemilují svoje botičky – a proč?

Obouváme své děti správně? Je pro nás důležité, v čem naše děti chodí? Víme, jaké jsou zvláštnosti stavby dětské nohy oproti noze dospělé? Poznáme vždy zdravotně nezávadnou dětskou obuv?

více...

Vstup Aloe do moderního lékařství

Naši předkové zjistili, že tato rostlina, jejíž list se po naříznutí téměř okamžitě zacelí, má hojící účinky též na popáleniny, kožní poranění a záněty, hmyzí bodnutí. Pomáhá též proti padání vlasů či při jaterních problémech. Současná věda stále objevuje nové léčebné vlastnosti této rostliny. Již v roce 1964 bylo dokázáno, že tato rostlina zastavuje činnost některých bakterií, jako jsou salmonela nebo stafylokok. Nedávné výzkumy ukázaly, že aloe může být účinná i při léčbě onemocnění jako jsou cukrovka nebo ateroskleróza.

více...

Rozhovor s výrobním ředitelem Slévárny Nosek

Jak vypadá tradiční výroba? Kde si sehnat ten správný model? Nebo jak udržet mosazné kování stále jako nové? Odpovědi nejen na tyto otázky najdete v poutavém rozhovoru s Karlem Drábkem, výrobním ředitelem slévárny barevných kovů.

více...

So-So Design – módní doplňky pro ženy

Skica módního návrhu Soni Zatřepálkové s návleky na ruce a nohy pro mladé dívky a ženy se proměnila do reálné podoby – je líbivá, je hřejivá, je funkční a skvěle sedí!

více...

Rozhovor: S Petrou o Rwandě

V prostorách UNICEF úspěšně proběhl křest pohádkového CD "Do Afriky nejen za pohádkou", kde zazněla spousta zajímavých informací. Chtěly jsme se dozvědět více a proto jsme neváhaly a požádaly autorku celého projektu Petru Lazákovou o rozhovor. 

více...

Křest CD „Do Afriky nejen za pohádkou“

Ve středu 4. prosince 2013 Valerie Zawadská pokřtila v prostorách prodejny UNICEF na náměstí Kinských na Praze 5 pohádkové CD „Do Afriky nejen za pohádkou“. Do života mu popřála hodně úspěchů, aby se mu dobře dařilo a hodně se prodávalo.

více...

Téměř 20% volí módní návrháře

Dobrá zpráva pro všechny české módní návrháře a krejčovské salóny. Jak zjistila anketa E15.cz v řadách svých čtenářů, 13% z nich si v životě zvolilo modelové oblečení a dalších 5% učinilo jednou v životě nákup od módního návrháře. A jak jste na tom Vy? A pořídili byste sobě nebo svým dětem model od módního návrháře?

více...

Značky a informace na obuvi a textilu

Obuv a textilie je sortiment, který českým spotřebitelům činí snad nejvíce problémů. Alespoň to vyplývá ze statistiky Sdružení českých spotřebitelů. Výrobky obuvi a textilu (spolu s oděvy) dosahují v posledních letech četnosti 21% z celkového počtu dotazů, jak zmiňuje v úvodu odborné publikace pan Libor Dupal, předseda Sdružení českých spotřebitelů. Pojďme se společně inspirovat odborným materiálem, které na dané téma sdružení publikuje.

více...

Příběh knopky

Je malá, je krásná, je originální a hledá své místo.

více...

<123>

Obchodní podmínky   |   Souhlas se zpracováním osobních údajů   |   Devatero   |   copyright 2013 – 2020 © Paridea